stiltehuis
een plaats om tot rust te komen, een tweede thuis in de natuur, voor onthaasten, bezinnen en herbronnen

Onthaasten, vrij verblijf voor bezinning en verdieping in de bergen in Stiltehuis Pyreneeën

Je kan in het stiltehuis terecht voor ... eenvoud, stilte en rust, onthaasten, bezinnen, je vriendschap, liefde, opvoeden en zorg verdiepen. Een gedeeld stil en eenvoudig samen ongedwongen gerund 2e verblijf. Voor de retraites die een lichaamsbewust, betrouwbaar, verantwoordelijk en liefhebbend mens, regelmatig nodig heeft.

Vrij onthaasten verblijf: alle info op een rijtje, ... .
2-weken privé onthaastings- en/of retraitevakantie
Stil, rustig en bezinnelijk Kerst en Nieuwjaar

 

onthaasten, stilte beleven, bezinnen in stiltehuis Pyreneeën.

Algemene informatie stiltehuis vrij verblijf.

Stiltehuis is een groepshuis. Kamers of diensten verhuren we niet. Maar als je regelmatig nood hebt aan onthaasten om lichaamsbewust over je eerlijkheid, betrouwbaarheid, samenwerking, respect, rechtvaardigheid en graag zien te bezinnen,  kan je graag meedoen. Dat je kost je enkel een democratisch lidgeld dat je zelf bepaalt. Dat geldt voor een vol jaar vanaf je eerste verblijf.

Als er verwarmd moet worden, betalen we bovenop ons lidgeld 5€  per overnachting. Kosten voor maaltijden en drank delen we. We eten vegetarisch, ook wel eens zuivel, eieren of vis maar geen vlees. Er wordt niet gerookt.

Vervoer: En als je hier zelfredzaam wil zijn, kom je best met de auto of huur je er een in de buurt bijv. hier

Stiltehuis minimum verblijf : Om echt vruchtbaar te onthaasten heeft terugtrekken in eenvoud en stilte minstens 8 dagen (7 nachten) nodig. Tijd voor lichaam en geest om zich aan die - in het smartphone en consumptie tijdperk ongewone - stilte, rust en eenvoud aan te passen. Telefoon vooral uit. Dat voelt in het begin misschien wat vreemd. Wat als iemand ons wil bereiken? Als er ècht iets aan de hand is kunnen ze het stiltehuis opbellen en verwittigt Richard, de resident, ons wel. Het helpt ons ook accepteren dat we niet onmisbaar zijn. En, helpt onze geliefden en onszelf zelfredzamer worden.

Moeiteloos onthaasten, rustiger bewuster worden: 10 dagen of 2 weken maken verlangzaming blijvender. Onthaasten leidt vanzelf tot rustiger, en daardoor moeiteloos, bewuster en zo meer aanwezig worden.
Stilte en nietsdoen maken het ook mogelijk om tot contact met het diepere van onszelf te komen. Ongedwongen, vrij van religieuze ideologie. Voor tot bezinning komen is immers niets nodig: geen haast, stilte, rust, beweging en eenvoudig samenleven. Dat maakt het mogelijk opnieuw - zonder dat daar wat dan ook moet voor gedaan worden - de samenhang van onze manier van denken, waarnemen, aanvoelen, ons lijf, onze omgeving en ons leven te ervaren.
Om de daartoe nodige stille sfeer en ongedwongenheid te kunnen bewaren, kunnen we hier ook alleen, zonder partner, vriend of vriendin komen. Daarom verblijven we in ons stiltehuis ook nooit met meer dan 4.

Samenleven. Er staat altijd een van onze drie eenvoudige kamers voor ons klaar: een bed, een kast, een schrijftafel, een stoel, een zetel en zicht op de bergen. Er zijn 2 badkamers één met douches de andere met bad, sanitair is op de gang. Er is een gezellige living met zithoek en houtvuur. Een mooi oud dorpje wat verder, natuur en de bergen rondom.
Kosten voor maaltijden en drank worden gedeeld (niet per persoonlijk gebruik afgerekend). We leven in stilte en zorgen samen of om beurt voor een vegetarisch avondmaal. Dat avondmaal nemen we samen. De andere maaltijden kunnen volgens ons eigen ritme. Zo kunnen we hier ook eindelijk uitslapen, naar believen siësten of op dagtocht. De afwas en het schoon en eenvoudig mooi houden van ons stiltehuis in de bergen doen we samen. Veel werk is dat niet, er is een vaatwasser. 
We consumeren geen stilte, rust en eenvoud. We zorgen samen er samen voor.
Zo hebben we alle tijd om van stilte, rust en natuur in de bergen te genieten, en te onthaasten, te bezinnen en te herbronnen.
Meer info over vrij verblijf in het stiltehuis: Bel Richard +33 626 99 33 11 of mail richard@stiltehuis-pyreneeen.orgrust, stilte, onthaasten en bergwandelen in de Pyreneeën2-weken stiltevakantie onthaasten, wandelen, ontspannen, mediteren, ...

Verblijf in het stiltehuis, begeleide wandelingen of tochten, vervoer, leren ontspannen en mediteren of die vaardigheden verdiepen.
Kosten voor maaltijden en drank delen we en inkopen doen en koken, doen we samen of om beurt.

Rust maakt bewust:
Terugvinden hoe meer kalmte en rust in ons modern druk leven brengen, is niet alleen nuttig. Regelmatige onthaasten, bezinnen, herbronnen, helpt ons: stress en burn-out te vermijden, meer lichaamsbesef, een gelukkiger gezinsleven, creativiteit en welbevinden. Rustig leven verhoogt vanzelf onze bewustwording. Concentratie is daar niet voor nodig, rustiger is wakkerder.
Retraitevakantie kan in het stiltehuis. Veertien dagen time-out in de bergen, in het zuiden, in de Pyreneeën, alle tijd voor onszelf. Tijd om uit te slapen, te siësten, te wandelen, te ontspannen, te mijmeren, te mediteren, tot rust te komen en te genieten.
2 weken onthaastingsretraite om ons hier in stilte, alleenzijn en nietsdoen terug te trekken om te herbronnen, die paar levensnoodzakelijke vaardigheden aan te leren, klaarder te zien.
Stille vakantie om ons lichaamsbesef verder te verfijnen, te ontspannen, terug te vinden tot meer eutonische houdingen en beweging. Om terug in contact te komen met onze innerlijke stilte en alle tijd te hebben om daarin te verwijlen. Of, om die vaardigheden te verdiepen.

Wandelen in de Pyreneeën
rond het stiltehuis is bovenop onthaasten en herbronnen ook gezond. Wandelen (maar ook wat geen vlees en meer groenten en volkoren eten, matig met alcohol of snoep) houdt ons gewicht op peil. Helpt hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en type 2 diabetes voorkomen. Vooral bergwandelen versterkt onze beenderen en spieren en verhoogt ons uithoudingsvermogen. Bergwandelen is een natuurlijke cardiotraining.
Buiten rond het stiltehuis en verderop kunnen we volop wandelen, van de berglucht, de lichamelijke inspanning en de natuur genieten. Dat voelt prettig aan, bezorgt een goed gevoel en brengt tot rust. Leidt naar meer lichaamsbesef en zin voor evenwicht en coördinatie. Om onthaaster te kunnen leven is lichaamsbesef een must.

Ontspannen begint bij verfijnen van je lichaamsbesef. Dat kan je door aandachtiger te worden voor wat je gewaarwordt, lichamelijk ervaart. Zo merk je hoe je onbewust je ademhaling vasthoudt en spant. Dat loslaten, ont-spannen, vergemakkelijkt een aangenamere (eutonische) houding vinden. En verdiept je lichaamsbesef verder: je ontdekt waar je je verder nog vasthoudt en kan ook dat loslaten. Enz ... je ontspanning en lichaamsbesef verdiepen, je ademt meer vanzelf. Je bevrijdt jezelf.
Uiteindelijk komt ook het binnenste van je hoofd en zo ook je geest tot rust. Je herontdekt je aangeboren innerlijke stilte- en rustpunt. Je aangeboren manier van ontspannen onverstoord vrijzwevend aandachtig horen, zien, ruiken, gewaarworden. Ervaren wat vanzelf op je voorgrond komt. Iets waar je als  baby, kleuter en kind nog volop nieuwsgierig kon van genieten.
Die ervaring van gewoon lichaamsbewust daarzijn, opent je de deur naar een blijvende onthaasting: een rustiger, bewuster, gelukkiger, zinvol leven. Gewoon daarzijn verdiept vanzelf = moeiteloos. Integreert zich ook vanzelf in je doen en laten. Gewoon door vaker in je innerlijke stilte te verwijlen.

Stiltemeditatie,
stoppen met doen. Je kan voor dat vruchtbare verwijlen in je innerlijke stilte (= mediteren) niets doen. Innerlijke-stilteervaring, natuurlijk mediteren is net als slapen en dromen een aangeboren helings- en verwerkingsproces. Net zoals slapen, siësten en dromen kan je je er enkel aan overgeven. Concentratie of een voor jou moeilijke of pijnlijke lichaamshouding zijn niet alleen overbodig maar vooral contraproductief.
Eens je je innerlijke stilte toelaat en je eraan overgeeft, begin je een boeiende wereld van onvermoede organismische processen lichamelijk te ervaren. En, te ontdekken hoe die zich verdiepen.
Dat maakt die natuurlijke meditatie moeiteloos.
Je aan die onthaasting overgeven verhoogt je bewustzijn: je begint de eenheid te ervaren van wat je lichamelijk gewaarwordt en je manier van zijn, leven en werken. Dat besef leidt, ook weer vanzelf, tot aanpassingen om liefdevoller, vriendelijker met jezelf, je geliefden en anderen om te gaan. Bewustworden van je lijf maakt je bewust van je leven en van waar je daar nu in staat. Stelt je in staat daar verantwoordelijker mee om te gaan.

2 weken onthaasten, ontspannen en stilte ervaren is herbronnend. Je wordt rustiger, empathischer, vriendelijker, je krijgt meer zelfvertrouwen, je slaapt beter en droomt verkwikkender. Je krijgt weer zicht op je leven en wat er voor jou ècht waardevol is. Je voelt jezelf en je geliefden beter aan, je wordt emotioneel stabieler, creatiever, betrouwbaar. Kortom: je krijgt weer zicht op wat je ècht gelukkig maakt.

Meer informatie over zo'n natuurlijke retraite en onthaasting:
bel Richard  +33 626 99 33 11 of mail richard@stiltehuis-pyreneeen.org Print Friendly and PDF

  Stilte ervaren vrij of begeleide retraitevakantie in stiltehuis Pyreneeën.  wandelvakantie, retraites en spiritualiteit.  Winter spirituele vakantie en retraite onthaasten