stiltehuis
een plaats om tot rust te komen, een tweede thuis in de natuur, voor onthaasten, bezinnen en herbronnen

Onthaasten, vrij verblijf of bezinningsvakantie in de bergen in Stiltehuis Pyreneeën

Je kan in het stiltehuis terecht voor ... eenvoud, stilte en rust. Het is er ook voor jou. Als voor jou tijden van bezinning, een gedeeld stil 2e verblijf, onthaasten, bezinnen, tot jezelf komen, natuurlijke meditatie, in stilte samen zijn en eenvoud - belangrijk zijn.

Vrij onthaasten verblijf: alle info op een rijtje, ... .
2-weken privé onthaastings- en/of retraitevakantie
Stil, rustig en bezinnelijk Kerst en Nieuwjaar

 

onthaasten, stilte beleven, bezinnen in stiltehuis Pyreneeën.

Algemene informatie stiltehuis vrij verblijf.

Wij zijn een verenigingshuis, kamers of diensten verhuren we niet. Maar je kan graag meedoen. Dat je kost je enkel een democratisch lidgeld dat je zelf bepaalt. Dat geldt voor een vol jaar vanaf je eerste verblijf.

Bij langer verblijf om te onthaasten, te bezinnen, te studeren, te schrijven, voor een sabbat tijd of meer verblijf betaal je, als er verwarmd moet worden, bovenop je lidgeld 5€  per overnachting. Kosten voor maaltijden en drank worden gedeeld. We eten vegetarisch, ook wel eens zuivel, eieren of vis maar geen vlees. Er wordt niet gerookt.

Vervoer: Als je zonder eigen auto komt, kan Richard je oppikken of ergens naartoe rijden: 0,5€ per H&T gereden km.

Stiltehuis minimum verblijf : Om echt vruchtbaar te onthaasten heeft je terugtrekken in eenvoud en stilte minstens 8 dagen (7 nachten) nodig. Tijd voor je lichaam en geest om zich aan die - in het smartphone- en consumptietijdperk ongewone - stilte, rust en eenvoud aan te passen. Je zet je telefoon vooral uit. Dat voelt in het begin misschien wat vreemd. Wat als iemand je wil bereiken? Als er ècht iets aan de hand is kunnen ze het stiltehuis opbellen en verwittigt Richard, de resident, je wel. Het helpt je ook accepteren dat je niet onmisbaar bent.

Moeiteloos onthaasten, rustiger bewuster worden: Als je kan: 10 dagen of 2 weken maken je verlangzaming blijvender. Onthaasten leidt vanzelf tot rustiger, en daardoor moeiteloos, bewuster worden.
Ons stiltehuis is er ook voor jou als je zo in contact met het diepste van jezelf wil komen. Nodig is enkel: geen haast, stilte, rust, beweging en eenvoudig samenleven. Dat maakt het je mogelijk opnieuw - zonder dat je daar wat dan ook moet voor doen - de éénheid van jezelf, je waarneming, je lichaam, je omgeving en je leven te ervaren.
Om de daartoe nodige stille sfeer en ongedwongenheid te kunnen bewaren, kan je hier alleen zonder partner, vriend of vriendin komen. Daarom ontvangen we in ons stiltehuis ook nooit meer dan 4 gasten.

Samenleven.
Er staat een van onze drie eenvoudige kamers voor je klaar: een bed, een kast, een schrijftafel, een stoel, een zetel en zicht op de bergen. Er zijn 2 badkamers één met douches de andere met bad, sanitair is op de gang. Er is een gezellige living met zithoek en houtvuur. Een mooi oud dorpje wat verder, natuur en de bergen rondom.
Kosten voor maaltijden en drank worden gedeeld (niet per persoonlijk gebruik afgerekend). We leven in stilte en zorgen samen of om beurt voor het avondmaal. Dat avondmaal nemen we samen. De andere maaltijden kunnen volgens je eigen ritme. Zo kan je hier ook eindelijk uitslapen, naar believen siësten of op dagtocht. De afwas en het schoon en eenvoudig mooi houden van ons stiltehuis in de bergen doen we samen. Veel werk is dat niet, er is een vaatwasser. En, we zorgen samen voor stilte en rust.
Zo heb je alle tijd om te onthaasten, rustig te lezen, te studeren of te schrijven en van de natuur en de bergen te genieten.
Meer info over vrij verblijf in het stiltehuis: Bel Richard +33 626 99 33 11 of mail richard@stiltehuis-pyreneeen.org

rust, stilte, onthaasten en bergwandelen in de Pyreneeën2-weken stiltevakantie onthaasten, wandelen, ontspannen, mediteren, ...

Verblijf in het stiltehuis, begeleide wandelingen of tochten, vervoer, leren ontspannen en mediteren of die vaardigheden verdiepen.
Kosten voor maaltijden en drank delen we en inkopen doen en koken, doen we samen of om beurt.

Rust maakt bewust:
Leren hoe je meer kalmte en rust in je modern druk leven brengt, is niet alleen nuttig. Onthaasten is ook nodig om stress en burn-out te vermijden, voor meer lichaamsbesef, een gelukkiger gezinsleven, creativiteit en welbevinden. Rustig leven verhoogt vanzelf je bewustwording. Concentratie is daar niet voor nodig, rustiger is wakkerder.
Retraitevakantie op maat kan in het stiltehuis. Een veertiendaagse time-out in de bergen, in het zuiden, in de Pyreneeën, alle tijd voor jezelf. Tijd om uit te slapen, te siësten, te wandelen, te ontspannen, te mijmeren, te mediteren, tot rust te komen en te genieten.
Een onthaastingsretraite om je in stilte, alleenzijn en nietsdoen terug te trekken om te herbronnen, die paar levensnoodzakelijke vaardigheden aan te leren, klaarder te zien.
Een stille vakantie om je lichaamsbesef te verfijnen, te leren ontspannen, ook in beweging tot eutonie te leren komen, terug in contact te komen met je innerlijke stilte en daarin leren verwijlen. Of, om die vaardigheden te verdiepen.

Wandelen in de Pyreneeën
rond het stiltehuis is bovenop onthaasten en herbronnen ook gezond. Wandelen (maar ook wat minder vlees en meer groenten en volkoren eten, matig met alcohol of snoep) helpt je gewicht op peil. Helpt hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en type 2 diabetes voorkomen. Vooral bergwandelen versterkt je beenderen en spieren en verhoogt je uithoudingsvermogen. Bergwandelen is een natuurlijke cardiotraining.
Buiten rond het stiltehuis kan je volop wandelen, van de berglucht, de lichamelijke inspanning en de natuur genieten. Dat voelt prettig aan, bezorgt je een goed gevoel en brengt je tot rust. Je krijgt meer zin voor evenwicht en coördinatie. Je lichaamsbesef verfijnt.
Om onthaaster te kunnen leven is lichaamsbesef een must. Dan weet je lichamelijk wat goed voor je is.

Ontspannen begint bij verfijnen van je lichaamsbesef. Dat kan je door aandachtiger te worden voor wat je gewaarwordt, lichamelijk ervaart. Zo merk je hoe je onbewust je ademhaling vasthoudt en spant. Dat loslaten, ont-spannen, vergemakkelijkt een aangenamere (eutonische) houding vinden. En verdiept je lichaamsbesef verder: je ontdekt waar je je verder nog vasthoudt en kan ook dat loslaten. Enz ... je ontspanning en lichaamsbesef verdiepen, je ademt meer vanzelf. Je bevrijdt jezelf.
Uiteindelijk komt ook het binnenste van je hoofd en zo ook je geest tot rust. Je herontdekt je aangeboren innerlijke stilte- en rustpunt. Je aangeboren manier van ontspannen onverstoord vrijzwevend aandachtig horen, zien, ruiken, gewaarworden. Ervaren wat vanzelf op je voorgrond komt. Iets waar je als  baby, kleuter en kind nog volop nieuwsgierig kon van genieten.
Die ervaring van gewoon lichaamsbewust daarzijn, opent je de deur naar een blijvende onthaasting: een rustiger, bewuster, gelukkiger, zinvol leven. Gewoon daarzijn verdiept vanzelf = moeiteloos. Integreert zich ook vanzelf in je doen en laten. Gewoon door vaker in je innerlijke stilte te verwijlen.

Stiltemeditatie,
stoppen met doen. Je kan voor dat vruchtbare verwijlen in je innerlijke stilte (= mediteren) niets doen. Innerlijke-stilteervaring, natuurlijk mediteren is net als slapen en dromen een aangeboren helings- en verwerkingsproces. Net zoals slapen, siësten en dromen kan je je er enkel aan overgeven. Concentratie of een voor jou moeilijke of pijnlijke lichaamshouding zijn niet alleen overbodig maar vooral contraproductief.
Eens je je innerlijke stilte toelaat en je eraan overgeeft, begin je een boeiende wereld van onvermoede organismische processen lichamelijk te ervaren. En, te ontdekken hoe die zich verdiepen.
Dat maakt die natuurlijke meditatie moeiteloos.
Je aan die onthaasting overgeven verhoogt je bewustzijn: je begint de eenheid te ervaren van wat je lichamelijk gewaarwordt en je manier van zijn, leven en werken. Dat besef leidt, ook weer vanzelf, tot aanpassingen om liefdevoller, vriendelijker met jezelf, je geliefden en anderen om te gaan. Bewustworden van je lijf maakt je bewust van je leven en van waar je daar nu in staat. Stelt je in staat daar verantwoordelijker mee om te gaan.

2 weken onthaasten, ontspannen en stilte ervaren is herbronnend. Je wordt rustiger, empathischer, vriendelijker, je krijgt meer zelfvertrouwen, je slaapt beter en droomt verkwikkender. Je krijgt weer zicht op je leven en wat er voor jou ècht waardevol is. Je voelt jezelf en je geliefden beter aan, je wordt emotioneel stabieler, creatiever, betrouwbaar. Kortom: je krijgt weer zicht op wat je ècht gelukkig maakt.

Meer informatie over zo'n natuurlijke retraite en onthaasting op maat van wat je nodig hebt:
bel Richard  +33 626 99 33 11 of mail richard@stiltehuis-pyreneeen.org

 

Print Friendly and PDF

 

  Stilte ervaren vrij of begeleide retraitevakantie in stiltehuis Pyreneeën.  wandelvakantie, retraites en spiritualiteit.  Winter spirituele vakantie en retraite onthaasten